Pris for udvikling af en app

Vi forstår godt, at prisen er en afgørende faktor, når det gælder udviklingen af en app. Men at svare på, hvad det koster at udvikle en app, er ligeså svært at svare på som spørgsmålet ”Hvad koster en bil?” Det kommer helt an på, hvad appen skal indeholde, hvor kompleks den skal være, og hvor hurtigt det skal gå med at få den udviklet.

Projekttrekanten, som gælder for så mange andre typer udviklingsprojekter, er også gældende for app-udviklingsprojekter; der er tre faktorer, der spiller ind (tid, ressourcer og krav), og du kan ikke ændre størrelsen på én af dem, uden at det har indflydelse på mindst én af de to andre.

Som et forsigtigt eksempel kan man dog sige, at en app i “mellemklassen” ligger omkring 100.000- 150.000 kr. Det kan godt gøres billigere, men så vil det også betyde færre eller mindre komplicerede funktioner.

Timepris eller fast pris?

Når I er ved overvejelserne omkring økonomi og budget, skal I også overveje, om I vil have udviklet jeres app til timepris eller fast pris. En fast pris stiller krav til en meget klar kravspecifikation og et koncept, som ikke undervejs kan ændres afgørende uden at have indflydelse på timeforbruget. En timepris, derimod, giver mere fleksibilitet i forhold til at kunne tage beslutninger løbende, som projektet udvikler sig, og giver udviklerne bedre mulighed for at tilpasse produktet bedst muligt til kundens (og brugernes) ønsker og behov.

En app er ikke en éngangsudgift

I skal også huske at tage højde for, at en app ikke nødvendigvis er en engangsudgift. Når der kommer nye styresystemer, som kræver en opdatering af appen, vil dette selvfølgelig kræve nogle timers arbejde for en udvikler, ligesom det vil, hvis I på et senere tidspunkt finder på en ny funktion til jeres app, som skal udvikles og implementeres. Det er generelt en god idé at have en langsigtet plan for sin mobilløsning. Tilbage til FAQ